Koiraparkki.com

HAUHIERONTA - KOIRAHIEROJA

Koirahieroja Koirapäiväkodissa Helsingissä hoitopäivänä tai iltaisin

Koirahierontaa kaiken kokoisille ja ikäisille koirille Koiraparkissa Kampissa ja Herttoniemessä haluamanasi ajankohtana!

Monet Koiraparkin asiakkaat ja koirat tuntevatkin koirahierojamme Darjan ja Darjan taitavat kädet viime vuodelta! Nyt Darja on takaisin ja tarjoaa tiloissamme  koirahierontaa.

Darjalle voi varata hieronta-aikoja Kamppiin tai Herttoniemeen joko alla olevalla lomakkeella tai  kontaktoimalla Darjaa suoraan puhelimitse tai spostitse.

Puhelimitse
040 444 8144

Tai
hauhieronta@gmail.com

https://www.hauhieronta.fi

Koirahieronnan hinnat sekä kampanjat,  lisätietoja ja ohjeet löytyvät tämän sivun alalaidasta kohdasta FAQ.

MIKSI KOIRA TARVITSEE HIERONTAA?

Koirahieronta on turvallinen hoitomuoto, joka edistää hyvinvointia ja yleisterveyttä ja auttaa monia tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Perusterveilläkin koirilla usein ilmaantuu lihasjumeja ja kireyksiä, joihin koira saa hieronnasta apua. Monille koirille se on myös rentouttava ja miellyttävä kokemus. 💚

Katso alla video koirahieronnasta!

HIERONNAN VAIKUTUKSET

Hieronta vaikuttaa koko elimistöön, ei pelkästään lihaksistoon. Tunnetko nämä kymmenen hieronnan positiivista  vaikutusta?
1) Verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat.
2) Turvotus vähenee.
3) Lihaskireydet helpottavat.
4) Kuona-aineet poistuvat elimistöstä paremmin.
5) Lihasten ja faskioiden kimmoisuus lisääntyy.
6) Kiinnikkeiden syntyminen vähenee.
7) Liikkuvuus paranee.
8) Kipu hellittää.
9) Mieli rentoutuu.
10) Stressi poistuu.

KOIRAHIERONTA HINNASTO JA FAQ

Hei, olen Darja, koirahieroja Espoosta. Valmistuin 2020 Taitotalosta missä suoritin Eläintenhoidon ammattitutkinnon  osaamisalana koirahieronta. 

Kiinnostus uuteen ammattiin lähti pitkäaikaisesta vapaaehtoisesta työstä kodittomien eläinten parissa sekä yhteisestä elämästä omien koirien kanssa. Omaan laumaan kuuluu 3 rescue koiraa. 

Työni tavoitteena on kivuttomampi, liikkuvampi ja onnellisempi koira. 

Normaali hinta 1,5 tunnin pituiselle perushoidolle on 50 euroa

Jatkokäynnit á 1,5 h on 50 euroa

https://www.hauhieronta.fi

Kysy lisää:
hauhieronta@gmail.com

Kysy muita tarjouksia ja paketteja
hauhieronta@gmail.com ! 

tortor, condimentum id sapien a, tempus venenatis massa. Aliquam egestas eget diam sed sagittis. Vivamus consectetur purus vel felis molestie sollicitudin. Vivamus sit amet enim nisl. Cras vitae varius metus, a hendrerit ex. Sed in mi dolor. Proin pretium nibh non volutpat efficitur.

Hieronta on erinomainen ennaltaehkäisevä hoito oireettomille ja terveille koirille. Useimmin kuitenkin hierojalle tullessaan koiralla on jo jotain lihasongelmia tai oireita. Miten tunnistaa koiran lihaskireydet ja -kivut? On korkea aika hakeutua hierojalle, jos koirasi…
- vaikuttaa jäykältä. Myös ohimenevä jäykkyys levon jälkeen kertoo ongelmista;
- ei halua liikkua samalla tavalla kuin ennen. Terve koira tykkää liikkua. Mikäli koira ”laiskottelee”, ei ole enää innokas lähtemään ulos tai vauhti on hidastunut, kyse saattaa olla kivuista;
- on haluton hyppäämään autoon tai sohvalle, kävelemään portaita;
- peitsaa. Peitsaaminen tarkoittaa askellajia, missä koiran saman puolen jalat liikkuvat yhtä aikaa eteen;
- seisoo takajalat rungon alla;
- köyristää selkänsä;
- seisoo, istuu tai liikkuu epäsymmetrisesti;
- aristaa jotain paikkoja;
- reagoi kosketukseen väristämällä ihoa;
- venyttelee koko aika ja pitkään tai on luopunut venyttämisestä kokonaan;
- on levoton ja vaihtaa usein paikasta toiseen;
- vetäytyy omiin oloihin, vaikuttaa passiiviselta;
- on muuttunut hermostuneeksi, ärhentelee muille eläimille tai ihmisille;
On aina turvallisinta käyttää koiraa ennen hierontaa ensin eläinlääkärillä, erityisesti jos kyse on uusista oireista. Mikäli koira ontuu tai sillä on turvotuksia tai se näyttää vahvat kipureaktiot, varaa välittömästi aika eläinlääkärille.
Tämä lista ei ole tyhjentävä. Ensimmäisellä käyntikerralla hieroja tarkistaa koiran liikkeet ja asennot ja paikantaa mahdollisia kipukohtia myös palpoinnin avulla eli käsin tunnustellen. On kuitenkin tärkeää, että arkielämässä havaitset poikkeavuuksia, oireita ja muutoksia ja kerrot niistä hierojalle.
.

Kerron lyhyesti siitä, miten koirahierontakäynti etenee.
Ajan varatessasi saat sähköisen esitietolomakkeen, joka auttaa kartoittamaan koirasi tilannetta etukäteen, ja tärkeämmät ohjeet. Ennen varsinaista hierontaa pyydän kävelyttämään koiraa edes-takaisin ja katson koiran liikkeitä ulkona. Sitten siirrymme sisätiloihin ja tehdään alkukartoitus. Hierontapaikaksi kannattaa valita rauhallinen ja lämmin nurkkaus, alustana sopii esimerkiksi viltti tai peitto.
Ennen hierontaa palpoin koiraa, etsien kireyksiä ja muita poikkeavuuksia sekä paikantaen kipukohtia. Tarkkailen myös asennot ja asentojen vaihdot. Hieronta tehdään koiran ollessaan kylkimakuulla.
Voi opettaa koiralle etukäteen kyljelle menoa, se helpottaa rauhoittamista hierontatilanteessa. Jos koira ei suostu menemään kyljelle, muut variaatiot ovat mahdollisia. Koiraa ei pakoteta tiettyyn asentoon. Omistaja on hieronnan aikana läsnä ja voi esimerkiksi rapsutella koiraa rauhoittavasti. Hieron läpi koko koiraa, keskittyen kireisiin paikkoihin.
Hieronnan yhteydessä voi tehdä passiivisia venytyksiäkin.

Hieronta toteutetaan yksilöllisesti koiran reaktioita ja luonnetta ottaen huomioon. Jännittävä koira saattaa tarvita 1-2 tutustumiskäyntiä, missä tutustutaan rauhallisesti ja harjoitellaan kevyttä käsittelyä. Hieronnan aikana ja sen jälkeen kerron löydökset ja mietitään suunnitelma. Tarvittaessa sovimme uuden hoitoajan.

Katso video mitä hieronnan aikana tapahtuu 

Tässä ajatuksiani koiran rentouttamisesta ja rauhoittamisesta.

Ensiksi minusta on tärkeä ymmärtää se, että rento olo on ensisijaisesti tunnetila, ei vain pysyminen paikalla tai tietyssä asennossa. Koira voi osata käskystä istua tai maata, mutta olla samalla kaikkea muuta kuin rento. Jos haluamme, että koira oppii rentoutumaan, pitää opettaa sille itsehillinnän ja tunnetilan hallitsemisen taitoja.
Miten se tehdään?
1) Toimimalla koiralle hyvänä mallina. Kun haluat, että koira rauhoittuu, pysy itse rauhallisena. Hengitä syvään ja hitaasti. Puhu rauhallisella äänensävyllä.
2) Kehu ja palkitse koiraa, kun se on rauhallinen ja rento: kehu sanallisesti, silitä pitkillä rauhallisilla otteilla. Namejakin voi käyttää, mutta koirakohtaisesti. Jotkut koirat vaan innostuvat liikaa, kun namit tulee esille.
3) Lisää vihjesana, esimerkiksi ”rauhassa”. Sano se matalalla rauhallisella äänellä, kun koira on rauhallinen.
4) Anna koiralle puruluu tai purulelu. Lelua voi täyttää makutahnalla, märkäruualla tai jauhelihalla ja pakastaa etukäteen. Pitkä pureskeleminen ja nuoleminen rauhoittaa koiraa.
5) Harjoittele rauhoittamista säännöllisesti sekä rauhallisessa ympäristössä kotona että muualla. Pennun kanssa pienet rauhoittamisharjoittelut kannattaa aloittaa alusta asti.
6) Touhuamisen ja leikkien aikanakin on hyvä ottaa pieniä taukoja ja rauhoittamishetkiä, erityisesti jos kierrokset nousevat vähän liikaa.
7) Opi lukemaan omaa koiraa. Tunnista stressin signaalit. Mikäli tilanne on koiralle liian haastava ja se ei kykene rauhoittumaan, älä lisää painetta. Jos on mahdollista, poistu tilanteesta, anna koiralle tukea ja harjoittele jatkossa vähemmän häiritsevässä ympäristössä.
8) Varmista, että koiran perustarpeet on tyydytetty, ulkoilutus on monipuolinen, liikuntaa ja tekemistä aivoille ja nenälle riittää. Varmista myös, että koira saa levätä ja palautua!

Koirahierontaa varatessa on hyvä tiedostaa hierontaan liittyviä rajoittavia tai estäviä tekijöitä, joita kutsutaan hieronnan vasta-aiheiksi eli kontraindikaatioiksi.
Tietyt terveydentilat estävät hieronnan kokonaan, toiset rajoittavat hierontakäsittelyä paikallisesti. Jotkut sairaudet vaativat eläinlääkärin lupaa.
Mikäli epäilet hieronnan sopivuutta koirallesi, kysy hierojalta tai omalta eläinlääkäriltä.

Alla yleisimmät koirahieronnan vasta-aiheet.
- Trauma akuutissa vaiheessa
- Infektio, tulehdustila
- Tartuntatauti (esim. kennelyskä)
- Luukalvotulehdus (periostiitti)
- Limapussitulehdus (bursiitti)
- Pahalaatuinen kasvain
- Keskushermostoperäinen halvaus
- Sydänsairaudet – varovasti eläinlääkärin luvalla
- Epilepsia – tapauskohtaisesti
- Sisä/umpieritystaudit – eläinlääkärin luvalla
- Rokotukset – 1 vk varoaika
- Juoksut
- Tiineys viimeisellä kolmanneksella
- Valeraskaus
- Imettävät nartut
- Kilpailut tai kovat treenit edellisenä tai seuraavana päivänä
- Lääkitys – konsultoi eläinlääkärin kanssa
.

Ennen

Älä ruoki koiraa n. 2 tuntia ennen hierontaa.
Käy koiran kanssa rauhallisella hihnalenkillä, jotta hän saa tarpeensa tehtyä.
Energinen koira saattaa olla hierontatilanteessa rauhallisempi pidemmän lenkin jälkeen. Vältä kuitenkin kovaa fyysistä rasitusta (rankat treenit, kilpailut, rajut leikit yms.) hierontapäivänä.

Jälkeen

Anna koiralle tehdä tarpeensa heti hieronnan jälkeen, koska hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja koiralla voi olla kiire ulos.
Tarjoa koiralle vettä ja voit jopa houkutella häntä juomaan lisäämällä veteen jotain herkullista.
Pidä koira lämpimänä hieronnan jälkeen, ota mukaan takki tai peitto kotimatkalle (koska kylmillä keleillä kaikkia koiria palelee, lyhytkarvaisia läpi vuoden).
Loppupäivän ajan sekä seuraavana päivänäkin kannattaa ottaa rauhallisesti ja välttää rasittavaa liikuntaa.

OTA YHTEYTTÄ !

Contact Form Demo (#5)

Koirahierontaa Hauhieronta - ota yhteyttä:

Täytä tämä lomake ja lähetä, olen sinuun yhteydessä mitä pikimmin
Fill out this form and I will contact you asap.


Katso alla Hauhieronta Instagramin videoita koirahieronnasta