- +358 44 244 2655
- herttoniemi@koiraparkki.fi
Sahaajankatu 35
00880 Helsinki
Ma-Pe 07 – 18
herttoniemi(at) koiraparkki.fi
+358 44 244 2655
oiraparkki Herttoniemi on täysin häkitön, meitä varten suunniteltu koirapäiväkoti isoissa, uudistetuissa tiloissa Sahaajankadulla. Tilaa on noin 15-18 koiralle päivittäin.
Tilamme sijaitsevat hyvien julkisten yhteyksien varrella vain 5 min Siilitien metroasemalta ja aivan Itä-Väylän vieressä.
Tiloissamme on mm. 100 m2 suuruinen sisäleikkipuisto ja olohuone sohvilla, paljon tilaa isoille ja pienille koirille peuhata isommallakin porukalla! Tilat on suunniteltu koirien tarpeita silmällä pitäen ja tiloja on useita erilaisia, joten se sopii myös aroille ja ujoille koirille yhtä hyvin kuin aktiivisille, sosiaalisille touhoille.
Sahaajankadun toimipisteemme sijaitsee kivenheiton päässä Siilitien metroasemalta, joten se on näppärästi Itä-väylän varrella ja julkisen liikenteen solmukohdassa. Ja Roihuvuoren puistoalue on aivan vieressä joten ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat koirien kannalta, ja koirapuistotkin ovat kivenheiton päässä. Päiväohjelmaamme tuleekin kuulumaan paljon tekemistä ja puuhastelua sekä aktiviteettejä. Käymme päivittäin läheisissä metsissä ja koirapuistoissa lauman kanssa lenkeillä. Isot tilamme mahdollistavat myös rauhoittumisen sekä omaa tilaa niille, jotka eivät välitä aktiivisesta seurustelusta muiden koirien kanssa.
Lisäksi tiloissamme on koirien trimmaus- ja koirankoulutus-palvelut, kaikki saman katon alla.
Ammattitaitoiset koirahoitajat ovat paikalla koko päivän, koiriamme ei koskaan jätetä yksin
Ota meihin yhteyttä! Kaikki uudet koirat voivat tulla meille käymään ja tutustumaan hoitopaikkaan noin tunnin pituiselle tutustumiskäynnille, aika pitää sopia etukäteen. Sen jälkeen voimme sopia evaluointi/koepäivästä, mikä on ilmainen 4h pituinen. Sitten koirasi voi tulla meille hoitoon tarpeesi mukaan.
Hinnat löydät tästä
Koirapäiväkotiin voi tulla kaikenrotuiset ja kokoiset ja ikäiset koirat. Koiran tulee olla jotenkuten sosiaalinen ja tulla toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ilman että ahdistuu laumaoleskelusta. Jos koira ei ole koskaan ollut muiden koirien seurassa tai käynyt koirapuistossa, se ei välttämättä ole este hoitoon tulolle. Samoin koiran tulee olla sisäsiisti, omata perustottelevaisuutta ja osata jotenkuten koiraetiketti. Mikäli koira osoittaa vahvoja ahdistuneisuuden merkkejä ja tärisee, tai on agressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan, pyydämme omistajaa noutamaan koiran pois kesken päivän.
Hoitoon tulevan koiran on oltava vähintään 4 kk vanha mutta sekin on yksilöllistä. Huomioitava että olemme sisätiloissa, meillä on mattoja huonekaluja, koiran tulee olla jotenkuten sisäsiisti jo. Samoin koiran on oltava jo vähän sosiaalinen pärjätäkseen laumassamme ahdistumatta. Koiran pitää myös pärjätä ilman omaa laumaansa joten yksinoloa on jo harjoiteltu ja paniikki ei iske kun on omasta laumasta erossa. Yläikärajaa ei ole.
Koira tulee olla ulkoilutettu kunnolla ja se on tehnyt tarpeensa ulos. Koiran tulee olla terve, rokotukset (ns pakolliset kolmois-neloisrokote + ulkoloislääkitys) kunnossa. Mikäli koiralla on vatsatautui, ripuli, nuha, se yskii tai se on selkeästi apaattinen, ei koiraa oteta hoitoon. Jos nartulla on juoksut alkamassa ja pojat jo nuuskii innokkaasti ei narttua voi tuoda hoitoon. Mikäli hoitoontulon jälkeen huomataan koiran olevan sairas, pyydämme omistajaa noutamaan koiran pois välittömästi ja koira eristetään siksi aikaa muista hoitokoirista.
Uroskoirien kohdalla katsomme jokaisen tapauksen erikseen. Meillä on leikattuja ja leikkaamattomia, kummatkin ovat tervetulleita kunhan: koira ei ruiki (jos ruikkii saa urosvyön), ei ahdistele narttuja eikä rähinöi ja aiheuta käytöksellään ongelmia. Ns urosagressio aheuttaa koiran poistamisen päiväkodista välittömästi.
Narttujen osalta huomioitava että juoksuista narttua ei voi tuoda hoitoon. Nartun juoksu alkaa jo usein ennen vuotojen alkua, ja urokset reagoivat jo voimakkaasti narttuun. Juoksun kesto on alusta loppuun n. 4-6 vkoa, usein menee jopa 8 vkoa. Yleinen ohje on että 4 -5 vkoa juoksujen päättymisen ja tärppipäivien jälkeen voi tuoda hoitoon. Mikäli nartulla alkaa juoksu kesken hoitopäivän, omistajan tulee noutaa narttu pois asap.
Kukaan ei ole täydellinen ja koirilla, aivan kuten ihmisilläkin, on huonoja päiviä – se ei ole este hoitoontulolle. Päivähoitoon emme kuitenkaan voi ottaa kovin isoista ongelmista kärsivää tai liian ahdistunutta koiraa. Kaikki koirat evaluoidaan (koepäivä) ennenkuin päätös hoitoontulosta tehdään, kartoitamme käyttäymistä ja luonnetta. Mikäli koiran ongelmat todetaan sellaiseksi, että sen käyttäytyminen voi korjaantua laumassa olemisesta (mm. eroahdistus, ujous, epävarmuus, koiraetiketin puute tai sosiaalistaminen yms.) tai kouluttamalla (perustottelevaisuus, dominointi, remmirähjä yms.), voi koiran tuoda hoitoon, kunhan ensin sovitaan ohjaajamme tai koirakouluttajan kanssa miten koiran kanssa toimitaan. Ongelmakäyttäytymis-koulutusta voidaan myös suunnitella, tästä veloitetaan koulutusmaksu. HUOM me emme ”kasvata” tai kouluta koiraa puolestasi, se on sinun tehtäväsi, mutta me autamme ja osallistumme!
Pienen koiranpennun tulisi oppia tavoille ennenkuin se täyttää 6 tai 7 kktta. Eli se ei välttämättä riitä että koiranpentu viedään pentutreffeille ja se on jatkuvasti muiden pentujen seurassa. Siellä se ei opi kuin remuamaan ja käytöstapoja ei ole ollenkaan. Ja joukossa tyhmyys tiivistyy pitää paikkansa myös pentujen osalta. Pennun tulisi päästä aika nopeasti muiden koirien seuraan eli eri rotuisten, eri ikäisten ja eri kokoisten kanssa samaan paikkaan. Näin pentu oppii nopeasti mikä on sallitua, koirien säännöt sekä keksinäisen kunnioituksen. Tärkeätä on että pentu pääsisi opettelemaan näitä asioita turvallisesti ja pennulle ei tulisi montaa negatiivista kokemusta. Koirapäiväkoti on hyvä vaihtoehto tätä varten ja siellä ammattilaiset koirahoitajat varmistavat että pentu on turvassa ja hyvässä sille sopivassa seurassa. Siellä vanhat koirat opettavat nuoria. Näin pennusta tulee kunnon koirakansalainen!
Päiväohjelma saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaisia ja kuinka paljon koiria on paikalla. Herttoniemessä voi olla samaan aikaan jopa 20 koiraa, kaiken kokoisia, ikäisiä ja rotuisia. Teemme joka aamu ohjelman riippuen siitä kuinka aktiivisia koirat ovat ja mitä tarpeita niillä on. Mutta joka päivä noudatamme samaa aikataulua: Suurin osa koiristamme tulee aikaisin n kl 7-8 joten ensimmäiset ulkoilutukset alkavat kl 10-10.,30. Menemme ulos pitkälle lenkille maastoon ja viheralueelle, käymme koirapuistossa isolla joukolla, sen jälkeen kl 13 alkaen nukutaan päkkärit, iltapäivällä kl 15 aikoihin on lyhyempi ulkoilutus ja sen jälkeen ensimmäiset lähtevät jo kotiin. Huomioimme aina koirien yksilölliset tarpeet !
Roihuvuoren puistoalue alkaa ihan rakennuksemme takaanta joten 2 min kävelyn jälkeen olemme metsässä. Koirapuistoja löytyy kaksi ihan lähettyviltä, ylä-Roihuvuoren koira-aitaus sekä meren rannalla oleva Porolahden koirapuisto. Käymme päivittäin n kl 10 etenepäin koiralauman kanssa pitkillä lenkeillä sekä koirapuistossa, joskus hurautamme Metrolla Uutelaan tai autokyydillä Tervasaareen tai Mustikkamaalle. Iltapäivällä on vielä toinen lyhyempi ulkoilutus n kl 15 pintaan. Päivän ulkoilut päätetään aina aamuisin ja ne riippuvat aina siitä minkälaisia koiria meillä sinä päivä on hoidossa ja minkälaista aktiviteettia tarvitaan. Lenkeille mennään säässä kuin säässä!
Joskus hoitokoiramme eivät käyttäydy ihan kunnolla ja koulutus voisi olla paikallaan. Meillä on Herttoniemessä joka päivä koirakouluttaja-opiskelija paikalla, hyvin kokenut iästään huolimatta, ja hänen kanssaan voi sopia koiran kouluttamisesta. Yleisimmät ongelmat liittyvät kävelyyn/vetämiseen, sosiaalistumiseen tai eroahdistukseen, agressiiviiseen/pelkokäyttäytymiseen. Näihin on apua saatavilla, kysy lisää henkilökunnaltamme tai sähköpostitse herttoniemi (at) koiraparkki.fi