Koiraparkki.com

Lähde mukaamme retkelle ulkoilemaan Helsingin eri koirapuistoihin
Lähde mukaamme retkelle ulkoilemaan Helsingin eri koirapuistoihin

Kamppi, Helsinki
Kalevankatu 17
Ma – Pe  07 – 18
info (at) koiraparkki.com
+358 456 133 212

Häkitön koirahoitola ja koiran päivähoito Kampissa Helsingin ydinkeskustassa

O

letko nähnyt hauskan koiralauman Helsingin kaduilla kävelyllä tai törmännyt laumaamme koirapuistossa? Teemme päivittäin usean tunnin pituisia retkiä Helsingin koirapuistoihin ja viheralueille -  ilmoista huolimatta. Päivän touhuja voi katsoa Instagramista.

Varmasti Helsingin paras hoitopaikka koiralle - oikeasti kodinomainen, häkitön koirahoitola ja koirapäiväkoti Kampissa, aivan Helsingin ydinkeskustassa. 

Koirapäiväkotimme sijaitsee Kalevankadulla, Helsingin keskustassa kaupunki maisemissa. Se on avara, kodinomainen ja täysin häkitön  sekä viihtyisä. Koirat ovat vapaana keskenään leikkien ja nukkuen ja touhuten, ulos mennään lenkille tai koirapuistoon aina isolla joukolla! 

Koirapäiväkodin päivä

Koirahoitolaan otamme n. 20 kappaletta hoidokkeja päivittäin – kaiken kokoisia ja rotuisia. Henkilökuntaa on paikalla koko ajan valvomassa touhuja, koirat eivät ole koskaan yksin. <br>

Koirat jaamme useaan eri ryhmään perustuen koiran leikkitapaan ja mieltymyksiin. Ulos mennään pariin otteeseen, tarpeen mukaan useamminkin. Teemme yleensä aamupäivällä kl 10 eteenpäin usean tunnin pituisen retken läheisiin puistoihin kuten Eiran koirapuisto, Tervasaari, Mustikkamaa, Keskuspuisto tai Rajasaari – valitsemme paikan aina sen mukaan minkälaisia koiria on hoidossa juuri sinä päivänä. Iltapäivällä käydään vielä lyhyellä lenkillä kl 15 pintaan.   

Tuo koirasi leikkimään! Sosiaalistumaan Koirapuistoilemaan
Tuo koirasi leikkimään! Sosiaalistumaan Koirapuistoilemaan
Ulkoilemaan kavereiden kanssa Aktiviteettejä Oppimaan muilta koirilta
Ulkoilemaan kavereiden kanssa Aktiviteettejä Oppimaan muilta koirilta

UKK Kamppi Koirapäiväkoti

Kaikki uudet koirat ovat tervetulleita ensin tutustumaan hoitopaikkaan, sovi aika etukäteen noin tunnin pituiselle tapaamiselle.   Sovitaan sen jälkeen koepäivä, mikä on ilmainen 4h pituinen.  Sen jälkeen koirasi voi tulla meille hoitoon tarpeesi mukaan. 

Kampissa meillä on joka päivä n. 20 koiraa hoidossa. Kaikenrotuiset ja kokoiset ja ikäiset koirat ovat tervetulleita. Koiran tulee olla jotenkuten sosiaalinen ja tulla toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ilman että ahdistuu laumaoleskelusta. Jos koira ei ole koskaan ollut muiden koirien seurassa tai käynyt koirapuistossa, se ei välttämättä ole este hoitoon tulolle. Koiran tulee olla sisäsiisti, omata perustottelevaisuutta ja osata jotenkuten koiraetiketti. Mikäli koira osoittaa ahdistuneisuuden merkkejä ja tärisee, on agressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan, koira ei voi tulla. Valitettavasti kaikki koirat eivät ole laumaolioita ja eivät siten sovi päiväkotiimme.

Koiran on oltava vähintään 5 kk vanha mutta sekin on yksilöllistä. Huomioi, että olemme sisätiloissa, meillä on mattoja, huonekaluja, koiran tulee olla sisäsiisti. Samoin koiran on oltava vähän sosiaalinen pärjätäkseen laumassamme ahdistumatta. Koiran pitää pärjätä ilman omaa ihmislaumaansa, joten yksinoloa on harjoiteltu ja paniikki ei iske kun on omasta laumasta erossa. Yläikärajaa ei ole.

Koiran tulee olla ulkoilutettu kunnolla aamulla ja se on jo tehnyt tarpeensa  ulos. Me emme vie koiraasi ulos aamulla puolestasi. Yleisesti koiran tulee olla terve, rokotukset (ns pakolliset kolmois-neloisrokote + sisä- ja ulkoloislääkitys) kunnossa. Mikäli koiralla on vatsatauti, ripuli, nuha, se yskii tai se on selkeästi apaattinen, ei koiraa oteta hoitoon. Jos nartulla on juoksut alkamassa ja pojat nuuskii innokkaasti, ei narttua voi tuoda hoitoon. Mikäli huomaamme koiran olevan sairas, pyydämme omistajaa noutamaan koiran pois välittömästi, koira eristetään siksi aikaa muista hoitokoirista.

Uroskoirien kohdalla katsomme jokaisen tapauksen erikseen. Meillä on leikattuja ja leikkaamattomia, kummatkin ovat tervetulleita kunhan: koira ei ruiki (jos ruikkii saa urosvyön), ei ahdistele narttuja eikä rähinöi ja aiheuta käytöksellään ongelmia. Ns urosagressio aheuttaa koiran poistamisen päiväkodista välittömästi.

Narttujen ei tarvitse olla steriloituja. Juoksuista narttua ei voi tuoda hoitoon! Nartun juoksu alkaa usein ennen vuotojen alkua, ja urokset reagoivat voimakkaasti hajuun. Juoksun kesto on alusta loppuun n. 4-6 vkoa, usein jopa 8 vkoa. Yleinen ohje on että 4 -5 vkoa juoksujen päättymisen jälkeen voi tuoda hoitoon. Mikäli nartulla alkaa juoksu kesken hoitopäivän, omistajan tulee noutaa narttu pois asap.

Pienen koiranpennun tulisi oppia tavoille ennenkuin se täyttää 6 tai 7 kktta. Eli se ei välttämättä riitä että koiranpentu viedään pentutreffeille ja se on jatkuvasti muiden pentujen seurassa. Siellä se ei opi kuin remuamaan ja käytöstapoja ei ole ollenkaan. Ja joukossa tyhmyys tiivistyy pitää paikkansa myös pentujen osalta. Pennun tulisi päästä aika nopeasti muiden koirien seuraan eli eri rotuisten, eri ikäisten ja eri kokoisten kanssa samaan paikkaan. Näin pentu oppii nopeasti mikä on sallitua, koirien säännöt sekä koirien hierarkian ja kunnioituksen. Tärkeätä on että  pentu pääsisi opettelemaan näitä asioita turvallisesti ja pennulle ei tulisi montaa negatiivista kokemusta. Koirapäiväkoti on hyvä vaihtoehto tätä varten ja siellä ammattilaiset koirahoitajat varmistavat että pentu on turvassa ja hyvässä sille sopivassa seurassa. Siellä vanhat koirat opettavat nuoria. Näin pennusta tulee kunnon koirakansalainen! 

Kukaan ei ole täydellinen ja koirilla, aivan kuten ihmisilläkin, on huonoja päiviä – se ei ole este hoitoontulolle. Päivähoitoon emme kuitenkaan voi ottaa kovin isoista ongelmista kärsivää tai liian ahdistunutta koiraa. Eikä meillä ole mahdollisuutta laittaa huonosti käyttäytyvää koiraa ihan omaan tilaan erikseen muista (meillä ei ole häkkejä) koko päiväksi. Kaikki koirat evaluoidaan  ennen hoitoontuloa, kartoitamme käyttäymistä ja luonnetta. Mikäli koiran ongelmat todetaan sellaiseksi, että sen käyttäytyminen voi korjaantua laumassa olemisesta (mm. eroahdistus,  ujous, epävarmuus, koiraetiketin puute tai sosiaalistaminen yms.) tai kouluttamalla (perustottelevaisuus, dominointi, remmirähjä yms.), voi koiran tuoda hoitoon, kunhan ensin sovitaan  koirakouluttajamme kanssa miten koiran kanssa toimitaan. Ongelmakäyttäytymis-koulutusta voidaan myös suunnitella,  tästä veloitetaan koulutusmaksu. HUOM me emme ”kasvata” tai kouluta koiraa puolestasi, se on sinun tehtäväsi, mutta me autamme ja osallistumme!

Hintamme löytyvät hinnastostamme, hinnat sisältävät päivähoidon, 2 ulkoilutusta sekä leikityksen ja namit. Hinta ei sisällä ruokaa.

Viemme n 8-14 koiran lauman päivittäin retkelle Helsingin eri koirapuistoihin, säästä riippumatta.  Lähdemme matkaan n kl 10 ja tulemme takaisin joskus kl 12-13. Valitsemme retkikohteen aina sen mukaan minkälaisia koiria meillä on hoidossa. Ja minkälaista aktiviteettia ne kaipaavat. Kävelemme läheisiin puistoihin kuten Mustikkamaa, Tervasaari ja Rajasaari yms. jolloin koirat saavat liikuntaa ennen koirapuistoon menemistä – siinä lähtee tehot aika hyvin jo! Pidemmälle kuten Uutelaan ja keskuspuistoon saatamme hurauttaa julkisilla, saaristoon menemme lautalla. Näin koirasi saa uusia elämyksiä ja kokemuksia turvallisesti laumassa ja eläintenhoitajiemme valvovan silmän alla. Otamme retkille mukaan koiria koosta ja iästä huolimatta. Mukaan pääsevät ne, jotka  jaksavat kävellä haluttuun kohteeseen ja takaisin,  ja pystyvät kävelemään nätisti laumassa. Matkassa mukana on huoltoautomme, missä osa koirista pääsee  kyllä tarvittaessa kyydillä takaisin ja kesäisin mukana on kanistereittain vettä.  Tiedusteluja retkeilystämme saa puhelimitse, päätämme aina aamulla minnepäin lähdemme.

YHTEYSTIEDOT KAMPPI

Kaikissa asioissa

+358 456 133 212