Karavaanikuja 2, Rastila 
Päiväkoti Ma-Pe Kl 07 – 18
La-ja Su sekä pyhäpäivisin kl 09 – 18

24 H HOTELLI SIVUSTO TÄSTÄ
Vuosaari@koiraparkki.com
+ 358 44 244 2655

Häkitön koirahoitola ja koirapäiväkoti Rastila Vuosaari

Koiraparkki Vuosaari koirahoitola ja koirapäiväkoti sijaitsee Rastilassa hyvien yhteyksien varrella, muutaman minuutin kävelymatkan päästä isoilta väyliltä ja julkisen liikenteen pysäkeiltä.  Olemme n. 14 km Helsingin keskustasta.

Koirapäiväkotimme on rauhallinen ja moderni, avoin ja kodikas tila katutasolla, ja minuutin kävelymatkan päässä meren lahdelta ja ulkoilualueilta. 

Olemme korkeatasoinen, täysin häkitön, kodinomainen ja viihtyisä  koirahoitola ja koirapäiväkoti.  Koirat ovat vapaana keskenään leikkien, nukkuen ja touhuten, ulos mennään lenkille merenlahdelle  ja metsään, sekä  koirapuistoonkin mennään joukolla! 

Koiran päivähoito antaa koirille aktiviteetteja, leikkimistä, laumassaoloa lajitoveriensa seurassa ja ulkoilua turvallisessa ympäristössä. Pennuilla koirapäiväkoti on hyvä ratkaisu kun pennun sosiaalistaminen tai koirakielen hallinta on vielä hakusessa, isoimpien opastuksella pennustakin tulee hyvä koira kansalainen! 

Katso myös Vuosaari 24 h koirahotelli!

UKK Vuosaari Koirapäiväkoti

Ota meihin yhteyttä! Kaikki uudet koirat voivat tulla meille käymään ja tutustumaan hoitopaikkaan, aika pitää sopia etukäteen. Jos kaikki menee hyvin,  voimme sitten sopia evaluointi/koepäivästä, mikä on ilmainen 4h pituinen.  Evaluoimme kaikkien koirien käyttäytymisen  ja luonteen, poikkeuksetta. Sen jälkeen koirasi voi tulla meille hoitoon tarpeesi mukaan. 

Koirapäiväkotiin voi tulla kaikenrotuiset ja kokoiset ja ikäiset koirat. Koiran tulee olla jotenkuten sosiaalinen ja tulla toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ilman että ahdistuu laumaoleskelusta. Jos koira ei ole koskaan ollut muiden koirien seurassa tai käynyt koirapuistossa, se ei välttämättä ole este hoitoon tulolle. Samoin koiran tulee olla sisäsiisti, omata perustottelevaisuutta ja osata jotenkuten koiraetiketti. Mikäli koira osoittaa vahvoja ahdistuneisuuden merkkejä ja tärisee, tai on agressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan, pyydämme omistajaa noutamaan koiran pois kesken päivän. Valitettavasti kaikki koirat eivät ole laumaolioita ja eivät sen vuoksi ehkä sovellu päiväkotiin.

Hoitoon tulevan koiran on oltava vähintään 4 kk vanha mutta sekin on yksilöllistä. Huomioitava että olemme sisätiloissa, meillä on mattoja huonekaluja, koiran tulee olla jotenkuten sisäsiisti jo. Samoin koiran on oltava jo vähän sosiaalinen pärjätäkseen laumassamme ahdistumatta. Koiran pitää myös pärjätä ilman omaa laumaansa joten yksinoloa on jo harjoiteltu ja paniikki ei iske kun on omasta laumasta erossa. Yläikärajaa ei ole.

Koira tulee olla ulkoilutettu kunnolla ja se on tehnyt tarpeensa  ulos. Koiran tulee olla terve, rokotukset (ns pakolliset kolmois-neloisrokote) kunnossa. Mikäli koiralla on vatsatautui, ripuli, nuha, se yskii tai se on selkeästi apaattinen, ei koiraa oteta hoitoon. Jos nartulla on juoksut alkamassa ja pojat jo nuuskii innokkaasti ei narttua voi tuoda hoitoon. Mikäli hoitoontulon jälkeen huomataan koiran olevan sairas, pyydämme omistajaa noutamaan koiran pois välittömästi ja koira eristetään siksi aikaa muista koirista.

Uroskoirien kohdalla katsomme jokaisen tapauksen erikseen. Meillä on leikattuja ja leikkaamattomia,  kaikkea kohtuuden rajoissa : koira ei ruiki (jos ruikkii saa urosvyön), ei ahdistele narttuja eikä rähinöi ja aiheuta käytöksellään ongelmia. Ns urosagressio aheuttaa koiran poistamisen päiväkodista välittömästi.

Narttujen osalta huomioitava että juoksuista narttua ei voi tuoda hoitoon. Nartun juoksu alkaa jo usein ennen vuotojen alkua, ja urokset reagoivat jo voimakkaasti narttuun. Juoksun kesto on alusta loppuun n. 4-6 vkoa, usein menee jopa 8 vkoa. Yleinen ohje on että 4 -5 vkoa vuodon päättymisen  ja tärppipäivien jälkeen voi tuoda hoitoon. Mikäli nartulla alkaa juoksu kesken hoitopäivän, omistajan tulee noutaa narttu pois asap.

Kukaan ei ole täydellinen ja koirilla, aivan kuten ihmisilläkin, on huonoja päiviä – se ei ole este hoitoontulolle. Päivähoitoon emme kuitenkaan voi ottaa kovin isoista ongelmista kärsivää tai liian ahdistunutta koiraa. Kaikki koirat evaluoidaan (koepäivä) ennenkuin päätös hoitoontulosta tehdään, kartoitamme käyttäymistä ja luonnetta. Mikäli koiran ongelmat todetaan sellaiseksi, että sen käyttäytyminen voi korjaantua laumassa olemisesta (mm. eroahdistus,  ujous, epävarmuus, koiraetiketin puute tai sosiaalistaminen yms.) tai kouluttamalla (perustottelevaisuus, dominointi, remmirähjä yms.), voi koiran tuoda hoitoon, kunhan ensin sovitaan  ohjaajamme tai koirakouluttajan kanssa miten koiran kanssa toimitaan. Ongelmakäyttäytymis-koulutusta voidaan myös suunnitella,  tästä veloitetaan koulutusmaksu. HUOM me emme ”kasvata” tai kouluta koiraa puolestasi, se on sinun tehtäväsi, mutta me autamme ja osallistumme!

Pienen koiranpennun tulisi oppia tavoille ennenkuin se täyttää 6 tai 7 kktta. Eli se ei välttämättä riitä että koiranpentu viedään pentutreffeille ja se on jatkuvasti muiden pentujen seurassa. Siellä se ei opi kuin remuamaan ja käytöstapoja ei ole ollenkaan. Ja joukossa tyhmyys tiivistyy pitää paikkansa myös pentujen osalta. Pennun tulisi päästä aika nopeasti muiden koirien seuraan eli eri rotuisten, eri ikäisten ja eri kokoisten kanssa samaan paikkaan. Näin pentu oppii nopeasti mikä on sallitua, koirien säännöt sekä keksinäisen kunnioituksen. Tärkeätä on että  pentu pääsisi opettelemaan näitä asioita turvallisesti ja pennulle ei tulisi montaa negatiivista kokemusta. Koirapäiväkoti on hyvä vaihtoehto tätä varten ja siellä ammattilaiset koirahoitajat varmistavat että pentu on turvassa ja hyvässä sille sopivassa seurassa. Siellä vanhat koirat opettavat nuoria. Näin pennusta tulee kunnon koirakansalainen! 

Koirapäiväkodin palvelujen hinnat: Katso hinnasto 

YHTEYSTIEDOT koirapäiväkoti ja koirahoitola VUOSAARI

Kaikissa asioissa

+358 44 244 2655

Karavaanikuja 2, Rastila

Karavaanikuja 2, Rastila